diumenge, 9 de setembre del 2012

Homeopatia per a la dona

La naturalesa de la dona presenta una gran complexitat, anatòmica i fisiològica, necessària perquè pugui realitzar la seva gran funció biològica, la maternitat.
Les hormones marquen les grans etapes de la seva vida: prereproductiva, reproductiva (a partir de la primera menstruació) i final de l'etapa reproductiva o climateri (menopausa i postmenopausa).

2. Trastorns específics de la dona

Encara que no tots els trastorns de salut que pot sofrir una dona al llarg de la seva vida estan marcats per la seva capacitat reproductiva, aquestes diferències morfològiques i fisiològiques determinen que pugui patir trastorns específics d'importància major o menor, i que el manteniment de la seva salut es defineixi dins de la medicina en una àrea concreta d'atenció i investigació.
Els trastorns específics més comuns són:
  • síndrome premenstrual (conjunt de símptomes físics i psicològics que apareixen, amb major o menor intensitat, de 7 a 14 dies abans de la menstruació)
  • dismenorrea (menstruació dolorosa o difícil)
  • dolor i/o sensibilitat mamària i problemes relacionats amb la sagnia de les regles ja sigui per excés (menorràgia) o per defecte (amenorrea)
  • problemes relacionats amb la menopausa, deguts principalment a l'aturada en la producció d'estrògens: acaloraments, sequedat de pell i mucoses, cistitis, etc.
 3. Homeopatia de forma individualitzada

L'homeopatia -mètode terapèutic que consisteix a administrar al malalt dosis molt baixes de substàncies que, administrades a dosis majors a una persona sana, li provocarien símptomes semblants als què manifesta el malalt- pot constituir també una terapèutica útil per alleugerir o curar aquests trastorns de salut de manera innòcua i eficaç.
Sabina, Caulophyllum Colocynthis, Lilium tigrinum, Staphysagria, Lachesis mutus, Sepia, Thuya, Pulsatilla, Belladona, Folliculinum, Silicea o Calcarea carbònica són exemples de ceps homeopàtics a partir dels quals, després de convenients dilucions, es preparen medicaments homeopàtics que poden ser útils en els trastorns de salut específics de la dona.
Tanmateix, no s'ha d'oblidar que aquests medicaments han de ser prescrits de manera individualitzada segons la manifestació dels símptomes particulars de cada cas.

4. Prevenció
 
A més, per viure saludablement, es tornen de màxima rellevància factors com l'estil de vida, l'educació sanitària i la informació en el manteniment de la salut de la dona.
Les revisions ginecològiques periòdiques són la millor arma per mantenir-se saludable i prevenir complicacions.

5. Consells
 
  • Si vol utilitzar l'homeopatia, davant de qualsevol problema de salut acudeixi a un metge homeòpata.
  • FARMÀCIA AUSA podem informar-la i aconsellar-la sobre els medicaments homeopàtics, el seu ús i la manera en la qual l'homeopatia pot ajudar-la.
No deixi de consultar-nos i els aconsellerem en els productes més indicats per a cada una de les seves necessitats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per la vostra confiança.
Farmàcia Ausa.